Byron Bay
Door: Dirja
Blijf op de hoogte en volg Dirja
06 September 2015 | Australië, Byron Bay
Wanneer je in een nieuw plaatsje komt, moet je weer opnieuw mensen leren kennen, de eerste paar uur is dat even ongemakkelijk maar daarna zit je al snel te kletsen met anderen. In Sydney moest ik afscheid nemen van een groepje Nederlanders, we hebben erg leuk met elkaar opgetrokken. De telefoonnummers en facebook verzoeken zijn uitgewisseld en met Oud&Nieuw zie ik er een aantal weer.
In dit hostel heb ik gezellige kamergenoten, onder andere 1 meisje uit Denemarken waar ik mee optrek. Zaterdag ben ik met haar gezellig gaan wandelen langs het strand naar de Light House. Dit is het meest oosterlijke puntje van Australië. Vanaf hier kan je de dolfijnen en walvissen zien zwemmen. En wij hadden geluk, de dolfijnen zwommen in groepjes bij elkaar en we zagen de vinnen elke keer uit het water komen, in de verte zagen we bultruggen uitademen. Geweldig om te zien! In combinatie met het witte zand, blauwe lucht en het kraakheldere water kan ik mezelf toch wel in het lijstje met bofkonten plaatsen :-). In de avond was er een hostel bbq, voor 10 dollar kon je meeeten. Prima voor zo eerste dag, ik had niet echt zin om te koken en een ideaal moment om mensen te leren kennen. Deze avond gezellig met een jongen uit Papua new Guinea gesproken. Het is zo leuk dat je mensen van over heel de wereld tegenkomt. Maar dat de wereld klein is, is ook echt wel waar. In dit hostel zit ook een gymdocent van mijn leeftijd en heeft ook op Fontys gezeten. Grappig dat je aan de andere kant van wereld ook bekenden kan tegenkomen.
Na de bbq gingen we met ze allen nog even naar de plaatselijke kroeg aan de overkant, het oversteken is nog wel ff een dingetje! Ik moet mezelf dwingen om eerst naar rechts te kijken. Wanneer ik dit eindelijke onder de knie heb, kan ik het waarschijnlijk mezelf weer afleren.
Na een gratis drankje en lekker gedanst te hebben was het echt tijd om mezelf tussen de dronken Engelsen vandaan te halen en lekker te gaan slapen. Voor het eerst deze week heb ik heel de nacht lekker door kunnen slapen en werd ik uitgerust wakker. Opstaan wanneer het zonnetje al goed schijnt is geen straf, en zeker niet wanneer je buiten moet ontbijten. Met me rijstwafels met nutella chocopasta en me bakje thee zat ik heerlijk bij te komen tot er opeens een giga hagedis naast me stond! Gelukkig bleef die zitten en kon ik een foto maken van Larry the Lizzard :-).
De zondag was echt een lazy dag, met een groepje zijn we lekker naar het strand geweest. Helaas maar van 10.00 tot 12.00 want daarna werd het bewolkt. In de schaduw is het echt nog koud, maarja het is ook pas net lente. Dat is wat moeilijk te geloven als het in de morgen al 20 graden of warmer is. Je merkt het pas echt goed in de avond. Overdag loop ik in een hemdje en teenslippers door het stadje en als de zon onder is draag ik een dik vest en een sjaal. Maar klagen doe ik zeker niet, het leven is echt goed hier :-).
De rest van de middag heb ik lekker door het stadje gelopen en wat reisideetjes opgedaan bij wat reisbureaus voor mij verdere trip langs de oostkust. Aan het eind van de dag heb ik mijn eerste regenbui gehad in Australië. Morgen ga ik er gewoon vanuit dat het een heerlijk stranddagje wordt.
De rest van de week blijf ik nog lekker hier en doe ik wat trips, maar daarover meer in mijn volgende blog. Dat zal aan het eind van de week worden.
Voor mij zit de zondag er alweer bijna op, een bakkie thee en dan lekker naar bed, jullie mogen nog even!
06 September 2015 - 13:39
Mieke En Ruud:
Wat fijn dat het je zo goed bevalt Down Under. Dolfijnen en walvissen, wij zijn echt niet jaloers hoor :-)
leuk he niets moeten, geniet er maar van.
Groetjes van ons -
06 September 2015 - 14:48
Meike:
Ha lieve Dirja,
Gek dat het daar juist lente wordt..hier is het soms weer huilen met de pet: regen, wind 16 gr. en dan weer ineens zon!
Zo te lezen geniet je volop. Moet je je al insmeren of hoeft dat nog niet? De zonkracht is daar natuurlijk veel sterker...
Geniet nog van het relaxte Byron Bay en tot blogs!
XXXM -
07 September 2015 - 09:44
Inger:
Hey nichtje..
Ziet er weer goed uit, de foto'tjes die ik voorbij zie komen. De witte haai is alleen iets minder. Maar ach.. maakt het allemaal een beetje spannend. Lekker genieten van je reis. Dat lukt tot nu toe in ieder geval aardig goed. Ben ik blij om.
Xx liefs